Image Image Image Image Image

03

okt

Mauritsplein Hoogeveen

Start uitgifte kavels voor zelfbouw op het Mauritsplein

1 oktober 2013 – Het college heeft groen licht gegeven voor de uitgifte van bouwkavels op het verkavelingstekening MauritspleinMauritsplein. Er zijn verschillende soorten kavels te koop: kavels voor herenhuizen, kavels voor geschakelde hofwoningen en woon-werkkavels langs de Industrieweg. In totaal gaat het om 15 tot 25 woningen. Wethouder Anno Wietze Hiemstra: “Hiermee wordt het voor particulieren en ondernemers mogelijk om een eigen woning of woon-werkpand te ontwerpen en zelf te bouwen of te laten bouwen midden in het centrum. Daarmee kun je wonen met de stad met alle voorzieningen ‘in je achtertuin’!” Er zijn al kavels te koop vanaf 30.000 euro inclusief BTW. De inschrijving start tijdens een informatieavond op dinsdagavond 5 november om 19.30 uur in theater De Tamboer. Voor de informatieavond wordt het plan nog een keer met omwonenden besproken.

Zelf bouwen of laten bouwen
Het zelf bouwen of laten bouwen van een woning midden in de stad is mogelijk voor elk budget. Je kunt namelijk bij de kavels zelf de breedte van de kavel en de bouwhoogte bepalen. Via een website, die tijdens de informatieavond in de lucht gaat, kun je direct zien wat er mogelijk is met een bepaald budget. De site inventariseert de woonwensen en laat, via een inschatting van de bouwkosten, direct zien wat bij elk budget de mogelijkheden zijn.

Uniek woonmilieu
Met het plan is aansluiting gezocht bij het naastgelegen klooster. Hiervoor is al een nieuwe eigenaar Mauritsplein-impressiegevonden, waarmee de plannen zijn afgestemd. Hiemstra: “Met het uitgeven van bouwkavels in het centrum slaan we een nieuwe weg in. We verleggen de focus van appartementen en projectbouw naar grondgebonden woningen, waarbij mensen naar eigen inzicht hun droomhuis kunnen (laten) bouwen. Op deze manier kan, zeker in combinatie met het klooster, een voor Hoogeveen uniek woonmilieu ontstaan.”

Parkeren
Het Mauritsplein houdt ook in de nieuwe situatie voldoende gratis parkeerplaatsen. De tijdelijk aangelegde parkeerplaatsen aan de Industrieweg maken plaats voor woningbouw. Alle woningen en woon-werkkavels moeten parkeren op eigen terrein.

Meer informatie
Het plan wordt op 12 oktober gepresenteerd tijdens de Bouw, verbouw, en duurzaamheidsbeurs bij Maxx sports and events. Vervolgens is het vanaf 5 november, na de informatieavond, mogelijk om in te schrijven. Na afloop van de inschrijftermijn wordt een proefverkaveling opgesteld aan de hand waarvan kopers een daadwerkelijke optie kunnen nemen. De gemeenteraad wordt op 3 oktober, tijdens de raadsvergadering, geïnformeerd over de plannen.