Image Image Image Image Image

03

okt

IbbA-kavels Almere

De gemeente Almere brengt binnenkort honderd nieuwe kavels voor eengezinswoningen en kavels voor 27 appartementen op de markt.
De zogenaamde IbbA-kavels zijn bedoeld voor starters met een inkomen tot 36.500 euro. IbbA staat voor ’Ik Bouw Betaalbaar in Almere’. Met dit programma wil de gemeente woningen bereikbaar maken voor mensen met een laag inkomen. Het principe van IbbA is er op gebaseerd dat mensen lenen wat ze volgens de bestaande normen mogen lenen. Wat ze verder tekort komen mogen ze renteloos bijlenen. Pas als hun inkomen stijgt, gaan de IbbA-deelnemers meer betalen.

,,Er komen kavels voor starters in Nobelhorst, Homeruskwartier Centrum en Europakwartier’’, zegt Annemieke van Schaik, projectleider Particulier Opdrachtgeverschap van de gemeente Almere.

De kavels hebben doorgaans een vaste oppervlakte, maar in Homeruskwartier liggen ook zogenaamde flexkavels. ,,Je kunt er een eengezinswoning van 4,80 meter neerzetten, maar het is ook mogelijk om een huis van 5,40 of 6 meter te bouwen. Die laatste twee vallen dan niet meer binnen de IbbA-regeling, waarbij je maximaal 36.500 euro aan inkomen mag hebben. Je komt dan in de IbbA-plus regeling. Daarvoor moet je tussen de 36.500 en 46.000 euro verdienen’’, aldus Van Schaik.

De gemeente Almere organiseert op zaterdag 12 oktober de IbbA-bouwbeurs, waarbij geïnteresseerden alle mogelijkheden kunnen bekijken en informatie kunnen inwinnen.

Op de beurs zijn financieel adviseurs, bouwbegeleiders, architecten en bouwers aanwezig. De IbbA Bouwbeurs wordt van 10.00 tot 15.00 uur gehouden in het Arte College in Almere Poort.

De daadwerkelijke verkoop van de kavels start op maandag 14 oktober om 10.00 uur in de kavelwinkel in het gemeentehuis.

In tegenstelling tot voorgaande kaveluitgiften vindt in de week van 14 tot 19 oktober de toewijzing plaats op volgorde van binnenkomst in plaats van door loting. Van Schaik: ,,Bepaalde kavels zijn altijd populair. Denk aan hoekkavels en kavels met een tuin op het zuiden. Wie een specifieke kavel op het oog heeft, doet er goed aan om alvast zijn spullen bij elkaar te zoeken.’’(Almere Vandaag)

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen. Bekijk ons portfolio of neem contact met ons op!