Image Image Image Image Image

21

okt

Klant ervaring Zweedse woning

De prijs is grofweg 2/3 van een stenen huis..

Aan het begin van de grote financiele crisis ontmoeten wij Zweeds Home op een woning-beurs: prachtige foto’s van zweedse huizen en allen in Nederland gebouwd. Veel mogelijkheden, ongekend veel zelfs. De prijs is grofweg 2/3 van een stenen huis..

Hierna veel huizen ter plekke bekeken. Al snel zijn we overtuigd van vele voordelen van een zweedse huis; zoals bijvoorbeeld, comfort, heerlijke warmte overal, hoge kwaliteit van bouwmaterialen, flinke besparing op energiekosten, relatief lage bouwkosten, en zeer snelle bouw.

Nu nog een bouwplan opstellen. Dat is snel voor elkaar; je kunt letterlijk “alle kanten op”. De grote bouwelementen worden in Zweden gemaakt. Dit proces in de fabriek bekijken we in Zweden: een bijzondere ervaring om je huis als bouwpakket te zien. De elementen die ze daar in elkaar zetten gaan vervolgens in een paar vrachtauto’s naar de bouwplek in Nederland, met een grote Volvo in het kielzog, waarin de bouwvakkers zitten die alles in elkaar gaan zetten. Dan bouwen: de fundering kost een paar weken, maar daarna gaat het vreselijk snel. De bouwvakkers werken bijna dag en nacht en gaan om de twee weken even een paar dagen naar huis terug. Het bouwproces kunnen we volgen via een webcam die boven de bouwplaats hangt. Ook je vrienden en familie kunnen nu het bouwproces op hun PC volgen. Binnen 3 maanden wonen we erin. Al onze verwachtingen kloppen.

Nu 4 jaar later, zijn we nog steeds zeer tevreden. Onderhoud aan de buitenkant is nog steeds niet nodig, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verf en het hout zijn geweldig. Energiekosten zijn inderdaad een derde van die van onze vorige stenen woning met vrijwel gelijke inhoud. En vooral het comfortgevoel is inderdaad geweldig.

Een droomhuis !

Piet Boonstra

Zweedse woning Zweedse woning Zweedse woning