Image Image Image Image Image

Kavels Schapenatjesduin Oost

Kavels Schapenatjesduin Oost

Uw eigen huis bouwen op een steenworp afstand van het strand? Dat kan op het Schapenatjesduin. Ervaar de ruimte, ruik de zee en voel de wind. Kom wonen in Kijkduin. Te koop: 17 kavels voor vrijstaande woning aan het water, 30 kavels voor geschakelde eengezinswoningen en 8 kavels voor geschakelde patiobungalows. De verkoop is gestart.

Impressie zelfbouwkavels Schapenatjesduin

Impressie zelfbouwkavels Schapenatjesduin

Op de kavels kunnen particulieren zelf hun woning (laten) bouwen. Verkoop gebeurt tegen een vaste prijs en via een transparant en eerlijk proces door loting als er meerdere belangstellenden zijn. Voor het bouwen zijn weinig bouwregels en veel mogelijkheden. De gemeente wil hiermee iedereen een kans bieden om op een eigen stukje Den Haag zijn of haar droomhuis te bouwen. Het eerste jaar na de start van de verkoop is de kavel alleen voor particulieren beschikbaar met een zelfbewoningsplicht van 3 jaar.

Het totale plan gaat uit van:

  • 55 zelfbouwkavels voor verschillende woningtypes: vrijstaande woningen aan het water, geschakelde woningen en patiowoningen op het duin.
  • 2 appartementengebouwen met in totaal 66 huurwoningen die door een corporatie worden gebouwd.

Besloten woonwijk

Ontspannen wonen met een ecologische meerwaarde. Het Schapenatjesduin ligt in de overgangszone van bos naar duin. De buitenruimte van de woningen bestaat uit bijvoorbeeld een patio of een terras. Hier geldt: ‘geen tuinen in de duinen’. Een nieuw duinmeer vormt het middelpunt van deze mooie locatie, waar de bebouwing zich op een logische manier naar voegt. Waar mogelijk worden de interessante, gezonde bestaande bomen behouden. De zuidzijde van het gebied wordt begrensd door een puinduin. Puinduinen zijn bijzonder steil en hoog, op sommige plekken wel tot 25 meter. Samen met de groene randen van het gebied voelt het als een besloten woonwijk.

Duurzaam bouwen

De beperkte bouwregels staan in het kavelpaspoort. Duurzaam bouwen staat voorop. Uw woning wordt gebouwd met een energieprestatiecoëfficient (EPC) van 0,0. Geen gas, alles elektrisch. Zo is uw woning op de toekomst voorbereid.

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen rondom EPC. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met de Kavelwinkel.

Welstandsvrij bouwen

Voor iedere bouwkavel wordt een kavelpaspoort opgesteld met eisen waaraan de woning moet voldoen. Hierin staat bijvoorbeeld het bouwvlak, het aantal bouwlagen, de maatvoering en de materialisatie. De verdere invulling staat u vrij. Als koper maakt u zelf een ontwerp, vraagt u een vergunning aan en gaat u daarna individueel met een aannemer aan de slag met bouwen. De ontwerpen worden niet getoetst aan de welstandseisen. Voor Kijkduin geldt wel een beeldkwaliteitsplan. De regels hiervan zijn opgenomen in het kavelpaspoort. Als koper staat u er niet alleen voor. Een koperscoach wordt per locatie aangesteld en helpt u met de aan de gemeente gerelateerde zaken.

Parkeren

Parkeren voor bewoners wordt op eigen terrein opgelost. De vrijstaande en geschakelde woningen hebben elk minimaal 1 parkeerplaats in de voortuin. De patiowoningen realiseren een inpandige parkeerplaats.