Image Image Image Image Image

Bouwstijlen

Welke stijl past er bij u?

Modern, eigentijds, landelijk of juist klassiek? Het is onze missie om uw droom vorm te geven. Goed luisteren naar uw wensen is hierbij van essentieel belang. Daarnaast zijn wet- en regelgeving, maar ook de ligging en de omgeving bepalend. Wij bekijken de mogelijkheden en ontwerpen uw eigen bouwstijl. Graag lichten we de meest voorkomende bouwstijlen even toe. Alle projecten voor de particuliere woning bouw vindt u hier: Particuliere woningbouw

Bongers Stijl

Onze ontwerpen zijn eigentijds – hedendaags vormgegeven met natuurlijke materialen. Wij ontwerpen graag met veel glas / vides en open ruimtes. Een goed vooronderzoek naar de locatie en bestemmingsplan is van groot belang om tot een ultiem ontwerp te komen, daarbij vinden wij de oriëntatie van ruimtes op de zon heel belangrijk. Welke stijl er bij u past dat moet uit de gesprekken naar voren komen, luisteren naar de opdrachtgever is van groot belang. Benieuwd naar de ontwerpen? Bekijk ons portfolio en klik op de afbeelding hieronder.

omslag-twitter

Modern

Rechte lijnen, minimalistische detaillering, alternatieve materialen en een open indeling met ruimtes die in elkaar overlopen. Dat is de moderne bouwstijl. Gebruikmakend van de laatste technieken ontwerpen wij uw droom waarin duurzaamheid centraal staat. Zonder franjes, maar absoluut niet saai. Integendeel de eenvoud creëert verrassend veel ruimte en diepte.

Eigentijds

Gewaagd, verrassend, tijdloos en bovenal uniek. De eigentijdse bouwstijl is een brede architectuurstijl met niet alledaagse elementen, eigenzinnig materiaalgebruik, variërende kleuren en opvallend veel of juist opvallend weinig glas. Het ontwerp is beslist anders, vol kleine details en verveeld daardoor geen moment.

Landelijk

Proef de sfeer van het buitenleven. Kenmerkend voor deze bouwstijl is het gebruik van natuurlijke materialen, die het object herenigen met de omgeving waarin het is gepositioneerd. De architectuur is tijdloos, ademt rust en voelt direct vertrouwd gezellig aan. Binnen deze stijl is een grote diversiteit aan ontwerpen mogelijk variërend van oud Hollandse stulp boerderij tot Engelse cottage of Amerikaanse ranch.

Jaren 30 stijl

De jaren ’30 bouwstijl komt u in de literatuur ook tegen onder een andere naam: de Amsterdamse School. Veel mensen denken bij deze bouwstijl trouwens ook aan Art Deco. Kenmerkend voor de jaren ’30 bouwstijl is de “horizontaliteit”. De nadruk ligt hierbij op de horizontale lijnen, iets wat u ook terug vindt bij de Frank Lloyd Wright bouwstijl. Typerend voor de bouwstijl van deze zogenaamde jaren ’30 huizen zijn onder meer de royale dakoverstekken, bijzondere entreepartijen, fraaie metselwerkdetailleringen en forse houtafmetingen voor kozijnen en ramen, en de “omlopende” dakgootconstructies. Het materiaalgebruik is net als de hellende daken klassiek te noemen.

Zweedse stijl

Steeds meer mensen dromen van een karakteristieke Zweedse houten woning. Een houten woning die door de sfeer en de elegante uitstraling opvalt. Met een extreem hoog isolatieniveau en met een minimaal energieverbruik. “Gewoon prettig wonen”

Door het gebruik van natuurlijke en hoogwaardige materialen zijn de Zweedse kwaliteitswoningen maar liefst tien tot twaalf jaar geheel onderhoudsarm. Is duurzaamheid wereldwijd een trend, in Zweden ligt het al eeuwenlang diep verankerd in de bouwtraditie. Een traditie die zich verder kenmerkt door de talloze keuzemogelijkheden. Elke houten woning wordt zorgvuldig afgestemd op de wensen en behoeften van de toekomstige bewoners.

Klassiek

Oude tijden herleven in deze tijdloze architectuurstijl welke haar oorsprong vindt in de rijke Nederlandse geschiedenis. De klassieke bouwstijl biedt u een statig elegant object met veelal een monumentale uitstraling. Kenmerkend is de rijke detaillering in onder andere het metselwerk, de ramen en de goten.

Wij kunnen voor u in elke gewenste bouwstijl uw woning ontwerpen. Neem contact met ons op. Vul het contact formulier in op de website of bel ons op 0184-692171

Bekijk ook de overige pagina: Kosten architect energie zuinig bouwen Architectuur