Image Image Image Image Image

DIENSTEN

ARCHITECTUUR

Bongers Architecten biedt u het hele traject aan van ontwerp tot oplevering. Omdat wij staan voor openheid en transparantie hebben wij een duidelijke onderverdeling gemaakt van alle werkzaamheden die wij voor u kunnen verrichten. Elke stap is er 1 in de goede richting om uw droomwoning, bedrijfspand of verbouwing te realiseren. U kunt op onze website onze projecten bekijken bij particulieren woningbouw. 

BIM

Met ARCHICAD werk je intuïtief, efficiënt en snel aan bouwkundige (BIM) modellen, van ontwerp tot uitvoering. ARCHICAD brengt alle facetten van het bouwproces samen in één softwarepakket. Intuïtieve benadering van modelleren, krachtige visualisaties, uitgebreide gekoppelde documentatie en de openBIM filosofie zijn enkele van de gereedschappen die ARCHICAD tot de perfecte BIM software maken.

Door de koppeling van 2D output aan het 3D model voorkom je ontwerpfouten en optimaliseer je de workflow. Informatie in de vorm van gevelaanzichten, doorsneden en details worden direct gegenereerd uit het 3D BIM model. Door deze continue koppeling tussen tekeningen en model worden ontwerpfouten voorkomen. Tevens wordt de werksnelheid geoptimaliseerd, omdat wijzigingen van het model in alle tekeningen direct zijn doorgevoerd.

Met ARCHICAD BIMcloud lopen ontwerpteams nooit meer tegen knelpunten aan met betrekking tot modeltoegankelijkheid en workflowbeperkingen. Met BIMcloud werk je eenvoudig met meerdere personen aan één project: geen dure ICT oplossingen nodig en geen ingewikkelde, beperkende afspraken. Of collega’s en partners nu op kantoor zitten, thuis, of extern: de BIMcloud verbindt. Snel en effectief.

BOUWBEGELEIDING

Omdat bouwen waarschijnlijk niet uw dagelijks werk is…
Wij ondersteunen particulieren en bedrijven, maar ook bouwbedrijven, bouwmanagementbureaus, projectontwikkelaars, gemeenten en woningcorporaties bij de realisatie van hun project(en). De voordelen voor u op een rij:

 • Meer dan 30 jaar ervaring in de bouw.
 • Actuele kennis van de nieuwste bouwmaterialen en bouwconstructies.
 • Eén vast aanspreekpunt voor al uw bouwtechnische vraagstukken.
 • Grip op de bouwkosten.
 • Kwaliteitsbewaking ook tijdens de bouw.
 • Professioneel en onafhankelijk bouwadvies.
 • Continuïteit in uw bouwproces.

Bouw ook zorgeloos dankzij een goede bouwbegeleiding. Wij bewaken uw planning, de kosten en de kwaliteit vanaf het eerste idee tot de oplevering.
Onze werkzaamheden:

 • Bouwadvies en bouwbegeleiding vanaf dag 1
 • Prijsvorming en calculaties
 • Werkvoorbereiding en projectleiding
 • Bouwmanagement
 • Directievoering en toezicht
 • Oplevering en nazorg

BOUWKUNDIGE TEKENINGEN (BOUWTEKENINGEN)

Alleen een bouwtekening nodig? Wij verzorgen graag het benodigde tekenwerk. Of het nu een aanbouw, verbouwing, compleet huis, woonwijk of bedrijfscomplex betreft.

Bouwkundig tekenwerk kan in elke fase van het bouwproces worden verzorgd. Ontwerptekeningen, bouwaanvraagtekeningen (WABO), bestektekeningen, werktekeningen of detailtekeningen van bouwkundige details. Kortom alles wat nodig is voor een succesvol bouwproject.

BOUWVERGUNNING AANVRAGEN?

Bouwkundige tekeningen worden vrijwel altijd geëist bij de aanvraag van een bouwvergunning. Wij verzorgen bouwaanvraagtekeningen (WABO) en kunnen deze desgewenst voor u indienen bij het omgevingsloket.

BOUWTEKENING VOOR UW OFFERTE-AANVRAAG

Voorkom discussies achteraf door uw idee vast te leggen in een bouwtekening. Uw bouwtekening biedt houvast voor het offerte-aanvraagtraject. Bovendien is het gemakkelijk verschillende offertes met elkaar te vergelijken, het eindresultaat is immers gedetailleerd vastgelegd.