Image Image Image Image Image

BIM

BIM van ontwerp tot uitvoering

Met ARCHICAD werk je intuïtief, efficiënt en snel aan bouwkundige (BIM) modellen, van ontwerp tot uitvoering. ARCHICAD brengt alle facetten van het bouwproces samen in één softwarepakket. Intuïtieve benadering van modelleren, krachtige visualisaties, uitgebreide gekoppelde documentatie en de openBIM filosofie zijn enkele van de gereedschappen die ARCHICAD tot de perfecte BIM software maken.

Reduceer ontwerpfouten en optimaliseer je werksnelheid.

Door de koppeling van 2D output aan het 3D model voorkom je ontwerpfouten en optimaliseer je de workflow. Informatie in de vorm van gevelaanzichten, doorsneden en details worden direct gegenereerd uit het 3D BIM model. Door deze continue koppeling tussen tekeningen en model worden ontwerpfouten voorkomen. Tevens wordt de werksnelheid geoptimaliseerd, omdat wijzigingen van het model in alle tekeningen direct zijn doorgevoerd.

Beter ontwerpproces

Ontwerpvarianten verkennen in ARCHICAD is mogelijk zonder afbreuk te doen aan de precisie en kwaliteit van de documentatie. De creatieve vrijheid wordt op geen enkel moment beperkt en wordt steeds gecombineerd met de efficiëntie van BIM. Standaard onderdelen als intuïtieve gereedschappen, intelligente bouwmaterialen, BIMx en de connectie met Rhino Grasshopper maken van ARCHICAD de meest krachtige ontwerptool.

Optimaal samenwerken in één model

Met ARCHICAD BIMcloud lopen ontwerpteams nooit meer tegen knelpunten aan met betrekking tot modeltoegankelijkheid en workflowbeperkingen. Met BIMcloud werk je eenvoudig met meerdere personen aan één project: geen dure ICT oplossingen nodig en geen ingewikkelde, beperkende afspraken. Of collega’s en partners nu op kantoor zitten, thuis, of extern: de BIMcloud verbindt. Snel en effectief.