Image Image Image Image Image

ARCHITECTUUR

Architectuur

Bongers Architecten biedt u het hele traject aan van ontwerp tot oplevering. Omdat wij staan voor openheid en transparantie hebben wij een duidelijke onderverdeling gemaakt van alle werkzaamheden die wij voor u kunnen verrichten. Elke stap is er 1 in de goede richting om uw droomwoning te realiseren. U kunt op onze website onze projecten bekijken bij particulieren woningbouw. 

Van schetsplan naar vergunning

De eerste stap op weg naar uw droomwoning begint bij een voorlopig ontwerp ook wel schetsontwerp genoemd. Met dit schetsontwerp kan er getoetst worden bij de gemeente of wij een goedkeuring kunnen krijgen. Ook toetsen wij of het ontwerp binnen het gestelde budget past, dit doen wij door middel van een elementenbegroting, wij hebben inzicht in marktconforme prijzen. Maar eerst natuurlijk het creatieve proces. Eén van onze architecten maakt op basis van uw ideeën en wensen een schetsontwerp. Tijdens de schetsontwerpfase is het vaak nodig om het ontwerp aan te passen, dit komt voort uit besprekingen met de klant die centraal staat, wij stoppen pas als de klant helemaal tevreden is met het ontwerp.

Met het schetsontwerp onder de arm gaat de architect het ontwerp bespreken met de welstandscommissie. Als de welstandscommissie het plan goedkeurt, heeft u een voorlopig ontwerp. En dit voorlopig ontwerp werken wij uit naar een definitief ontwerp. Een definitief ontwerp dienen wij in bij de gemeente en regelen wij voor u de vergunning.

Van vergunning naar realisatie

Nadat de omgevingsvergunning is afgegeven moet er nog heel wat keuzes gemaakt worden. Wie gaat het huis bouwen? Wilt u 1 op 1 werken met een aannemer of toch in een bouwteam variant? Er moeten heel veel zaken worden vastgelegd, dit kan bijvoorbeeld in een bestek worden opgenomen of in een technische omschrijving. Op basis van alle tekeningen en documenten kan er een prijs voor uw woning berekend worden door een aannemer(s). Wij helpen u hiermee om te adviseren en te organiseren. Als dit allemaal is geregeld en er is een keuze gemaakt dan kan er gewerkt worden met de aannemer. Hierbij is het nodig dat wij uitvoeringstekeningen maken zodat de aannemer precies weet wat hij moet bouwen. Uiteraard vindt er ook een werkvoorbereiding plaats en als dit is afgerond kan er worden gestart met de bouw. Wij kunnen desgewenst de bouw begeleiden en directie voeren. Wij gaan voor een bouwtraject zonder zorgen!

Meer pagina’s bekijken: Kosten Architect Downloads