Image Image Image Image Image

Plant je vlag

Plant je vlag
Op een unieke plek vlak bij de binnenstad van Nijmegen is ruimte voor nieuwe vormen van wonen en werken. Vossenpels is dé plek waar circa 200 bouwkavels beschikbaar zijn voor initiatiefrijke doeners.

Plantjevlag is een succes! Er doen nu al ruim 250 bewoners aan mee. Zij ontwerpen en bouwen hun eigen huis, werkplek en ontmoetingsruimte. Dat levert verrasende resultaten op, zoals een ‘Lofthome’ van staal en Noors gras op het dak van een houten bungalow. Bewoners zoeken naar kleinschalige oplossingen die Nijmegen duurzamer maken. Verspreid door Nijmegen-Noord liggen kavels te wachten op zelf en samenbouwers met lef. Een aantal Nijmegenaren heeft al interesse getoond. Het is een uitdaging om deze belangstellenden te mobiliseren, hun wensen te vertalen in mooie en duurzame plannen.

Je kiest zelf de plek, de grootte van je kavel én het ontwerp en de indeling van je huis. Plantjevlag is niet alleen voor de happy few, maar ook voor bewoners met een kleine beurs. Als particulier opdrachtgever heb je zelf de touwtjes in handen. Je bepaalt zelf je woning. Wil je het klein houden op een kavel van bijvoorbeeld 250 m2, dat kan. Wil je uitpakken op een kavel van 1.000 m2 dan kun je hier ook je dromen waarmaken.

Dat is geen business as usual, maar een aanpak die past bij de kernwaarden van Plantjevlag:
Van en voor Nijmegenaren;
Handen uit de mouwen;
Kleinschalig en duurzaam;
Veel doen met weinig geld en
Ruimte voor experiment.

Bent u benieuwd naar onze ontwerpen? Klik dan hier