Image Image Image Image Image

BIM

BIM van ontwerp tot uitvoering

Met ARCHICAD werk je eenvoudig, efficiënt en snel aan alle soorten bouwkundige BIM modellen, van ontwerp tot uitvoering. ARCHICAD’s performance is uniek. Lang wachten op het laden van grote en complexe views is verleden tijd, doordat ARCHICAD het enige BIM pakket is dat naast 64bit multi-processing ook ‘predictive background processing’ kent. Daarmee wordt geanticipeerd op acties van de gebruiker die worden voorbereid. ARCHICAD biedt de snelste responsiviteit, juist bij de meest complexe modellen.

BIM was nog nooit zo snel

Met technologische innovaties zoals 64bit support en ‘background processing’ in combinatie met multi-processor ondersteuning loopt ARCHICAD ver voorop. Daarnaast wordt met ‘predictive background processing’ geanticipeerd op de volgende actie van de gebruiker en deze voorbereid. ARCHICAD is het eerste BIM pakket dat hiervan gebruikmaakt. Door optimale OpenGL support is de reactietijd tijdens het navigeren, ongeacht de grootte van het model, zeer snel. Met ARCHICAD bestendigt GRAPHISOFT haar positie als marktleider in BIM.
ARCHICAD’s performance is uniek. Lang wachten op het laden van grote en complexe views is verleden tijd.

Pioniers in OPEN BIM

Geïmporteerde IFC modellen zien er in ARCHICAD hetzelfde uit als het origineel: perfecte geometrie met minimale attributen. IFC Spaces worden omgezet naar te bewerken ARCHICAD zones met behoud van hun oorspronkelijke afmetingen. Materialen en eigenschappen van IFC elementen kunnen worden overschreven. En de verwerkingstijd van IFC data is nóg sneller dankzij de vernieuwde IFC Manager.

BCF is een bestandsformaat waarmee issues, gekoppeld aan BIM modellen, kunnen worden uitgewisseld. Dit verbeterd de communicatie tijdens het hele bouwproces. BCF is in beheer bij BuildingSMART en wordt ondersteund door de meeste grote BIM applicaties al dan niet via BCF Managers. Met BIMcollab levert KUBUS ’s werelds eerste BCF gebaseerde BIM issuemanagement systeem in de cloud.