Image Image Image Image Image

Kosten architect

KOSTEN ARCHITECT

Er kunnen grote kosten verschillen zitten tussen architectenbureaus. Het lijkt logisch om met de goedkoopste aanbieder in zee te gaan, maar vaak worden de prijsverschillen veroorzaakt door de verleende diensten en de kwaliteit hiervan. In eerste instantie lijkt het dan dat er geld bespaard wordt, terwijl er in het bouwproces extra kosten gemaakt moeten worden doordat zaken niet goed zijn uitgezocht.

Ter indicatie rekenen wij ongeveer 4-5% van de bouwkosten voor de voorbereidingsfase (dit is tot het indienen van de omgevingsvergunning), deze fase bestaat uit het maken van een ontwerp en het aanvragen van de benodigde vergunningen. Daarnaast rekenen we ook ongeveer 4% van de bouwkosten voor de uitvoeringsfase, deze fase bestaat uit het maken van een bestek, het houden van een aanbesteding, het maken van werktekeningen en het begeleiden van de bouw. Voor een prefab woning (bijvoorbeeld houtskeletbouw) verzorgen wij meestal alleen de voorbereidingsfase. In bouwteam variant verzorgen wij het ontwerp, definitief ontwerp, omgevingsvergunning en de werktekeningen.

BONGERS architecten levert diensten van het eerste schetsplan tot aan de werktekeningen. Wij werken met een zeer efficiënt CAD-programma wat een 3D ontwerp omzet naar 2D tekeningen. U kunt virtueel door de woning lopen en alles is in de BIM methodiek getekend. Wij gebruiken bimX om onze ontwerpen te presenteren aan onze opdrachtgevers. Door deze integrale aanpak kunnen wij de kosten in de hand houden. Per fase specificeren wij onze werkzaamheden. Bent u benieuwd naar een overzicht van de werkzaamheden die wij verrichten? Stuur ons dan vrijblijvend een e-mail voor meer informatie.

VOLLEDIGE OPDRACHT OF DEELOPDRACHT?
Vanzelfsprekend geven wij de opdrachtgever de keuze om te kiezen voor een complete opdracht of een deelopdracht. Wij kunnen ons werk opsplitsen zodat u een duidelijk overzicht krijgt hoeveel elke fase kost. U kunt opdracht verstrekken voor bijvoorbeeld alleen het voorlopig ontwerp en daarna aan de hand daarvan kunnen wij samen het vervolg traject bepalen.

WELKE WERKZAAMHEDEN VERRICHTEN WIJ?
Download onze folder waarin per fase staat omschreven welke werkzaamheden wij verrichten voor u!
Download: Voorbereidingsfase
Download: Uitvoeringsfase

BTW
De btw bedraagt standaard 21% in Nederland.

Om u beter van dienst te zijn kunnen wij u een investeringsraming mailen die u zelf in kunt vullen. Mocht u interesse hebben hierin dan kunt u ons een mail sturen. In de investeringsraming krijgt u een totaal beeld van de kosten, waarbij belangrijke elementen ingevuld kunnen worden, zoals kosten architect, constructeur, leges gemeente etc.